Kuře asopao

1 – 1 ½ kuřete rozděleného na porce, 1 lžička třeného česneku, ½ lžičky dobromysli suché (nebo majoránky), 1 lžička soli, ½ šálku nakrájené cibule, šálek nakrájené papriky, 50 g uzeného bůčku nakrájeného na kostičky, 50 g aromatického oleje, 500 g rajčat, 400 g vařené rýže, 1 ½ l vývaru, lžička čerstvě umletého pepře, 300 g hrášku, ½ šálku strouhaného sýra, olivy, kapary (pro 6 osob)

Z česneku, pepře, dobromysli a soli uděláme pastu a potřeme jí kuřecí porce. Rozehřejeme tuk, opečeme kuřecí porce dohněda a vyjmeme. Do tuku vložíme cibuli, papriku, bůček, rajčata, opečeme a znovu vložíme kuře. Dusíme spolu třicet minut. Pak přilijeme vývar, přidáme hrášek (z konzervy) a rýži, olivy, kapary, sýr a prohřejeme. Jídlo má charakter polévky.

(Portorico)