Čanahi

500 g skopového nebo i jiného masa, 500 g brambor, 30 g slaniny, 500 g baklažánů nebo tykviček nebo zelených okurek, 4 — 5 středních cibulí, 7 rajčat, 2 dl vývaru, pepř, sůl, špetka pálivé papriky, 2 lžíce petrželky (lístků koriandru), olej

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme dočervena na oleji. Dáme stranou. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, baklažány nebo jinou zeleninu na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací misky vytřené olejem dáme na dno drobně nakrájenou slaninu a pak klademe vrstvy brambor, masa, zeleniny, cibule a každou posypeme petrželkou, nakonec paprikou. Na povrch dáme rajčata, zbytek slaniny, zalijeme vývarem a dusíme v troubě.

(Gruzie)