Zpestření hořčice stolní nebo kremžské

Běžnou stolní nebo kremžskou hořčici lze doplnit pro okamžitou potřebu dalšími součástmi a dodat jí lepší chuti:

Křenová

Smícháme s křenem ve stejném poměru, nebo jeden díl křenu na dva díly hořčice.

Cibulová

Hořčici doplníme jemně pokrájenou cibulkou a pažitkou.

Papriková

Hořčici doplníme jemně rozsekanou čerstvou zelenou a červenou paprikou, popřípadě malou pálivou papričkou velmi jemně pokrájenou. Lze použít i naloženou papriku.

Kořeněná

V třecí míse si utřeme černý pepř, nové koření, tymián, hřebíček, koriandr, skořici, kayenský pepř (pálivou papriku) a podle chuti hořčici dokořeníme. Necháme den uležet.

Bylinková

Stolní hořčici doplníme směsí zelených bylinek (brutnák, petrželka, pažitka, estragon, yzop, máta peprná, kerblík) a hned podáváme.

Řeřichová s ředkvičkou

Do stolní hořčice přidáme dostatečné množství sekané řeřichy zahradní a pokrájené ředkvičky.