Zpestření hořčice stolní nebo kremžské
Běžnou stolní nebo kremžskou hořčici lze doplnit pro okamžitou potřebu dalšími součástmi a dodat jí lepší chuti:
Křenová
Smícháme s křenem ve stejném poměru, nebo jeden díl křenu na dva díly hořčice.
Cibulová
Hořčici doplníme jemně pokrájenou cibulkou a pažitkou.
Papriková
Hořčici doplníme jemně rozsekanou čerstvou zelenou a červenou paprikou, popřípadě malou pálivou papričkou velmi jemně pokrájenou. Lze použít i naloženou papriku.
Kořeněná
V třecí míse si utřeme černý pepř, nové koření, tymián, hřebíček, koriandr, skořici, kayenský pepř (pálivou papriku) a podle chuti hořčici dokořeníme. Necháme den uležet.
Bylinková
Stolní hořčici doplníme směsí zelených bylinek (brutnák, petrželka, pažitka, estragon, yzop, máta peprná, kerblík) a hned podáváme.
Řeřichová s ředkvičkou
Do stolní hořčice přidáme dostatečné množství sekané řeřichy zahradní a pokrájené ředkvičky.