Dušené hovězí maso na hřebíčku

750 g zadního hovězího, 100 g slanin/, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, 2 dl červeného vína, sůl, pepř, trocha dobromysli nebo majoránky, 500 g rajčat

 

Maso protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme rozkrájenou cibuli, česnek, koření a ještě osmahneme. Pak zalijeme červeným vínem a dusíme asi půl hodiny. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme poklicí a dusíme, až maso změkne (lze dusit i v tlakovém hrnci). Nakonec maso nakrájíme na plátky, omáčku protlačíme hrubým sítem. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

 

(Itálie)