Ragú ze srnčí plece
1 kg srnčí plece, 3 kostky cukru, 150 g kořenové zeleniny, 100 g másla, 100 g slaniny, 2 lžíce estragonového octa, 1 sklenka červeného vína, 1/2 cibule, 5 zrnek pepře, 6 jalovčinek, lžíce citrónové šťávy, lžička citrónové kůry, lžíce chlebových drobků, 1 lžíce rybízové nebo brusinkové zavařeniny, sůl (podle chuti ještě I bobkový list, snítka tymiánu, 4 zrnka nového koření)
Odleželé maso se nakrájí na větší kousky. Na kastrol dáme cukr, mrkev, slaninu nakrájenou na kostky, dále máslo, kořenovou zeleninu a cibuli. Opražíme dohněda. Vložíme maso, opečeme a podlijeme vodou. Přidáme ocet, víno, koření a dusíme. Když je maso měkké, zahustíme základ jíškou, přidáme zavařeninu, citrón a omáčku ochutíme, popřípadě přidáme vodu či víno. Podáváme s knedlíkem.
(Česko)