Skopové maso pečené s kořením

1 kg skopového masa, 2 lžíce oleje, sůl, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka pálivé papriky, 1 lžička mletého římského kmínu, 3 stroužky česneku, ½ lžičky mletého koriandru, 2 citrony, 600 g cibule.

 

Maso nakrájíme na kousky, opečeme na oleji dočervena, osolíme. Přidáme koření, nakrájený česnek, šťávu z jednoho citronu, podlijeme vodou a dusíme do měkka pod pokličkou. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, chvilku podusíme. Potom cibuli odhrneme stranou, do kastrolu vrátíme maso, překryjeme dušenou cibulí, pokapeme šťávou ze zbylého citronu a prudce zapečeme dozlatova v troubě. Podáváme s rýží, těstovinami nebo bílým chlebem.

 

(arabské země)