Kuřecí birjání

1 kuře naložíme na dvě hodiny do marinády z těchto přísad: ¼ l jogurtu, 1 lžíce jemně nakrájené cibule, ½ lžičky jemně nakrájeného máčeného zázvoru nebo špetka mletého, 2 nakrájené stroužky česneku, 1 lžíce mletého koriandru, ½ lžičky mleté kurkumy, špetka mletého pepře, ½ lžičky máku, ½ lžičky drcených mandlí; na opékání: 2 lžíce oleje, cibule, 2 stroužky česneku, hřebíček, kardamom, skořice

 

Na tuku dozlatova osmahneme jednu jemně nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku, šest hřebíčků, šest kardamomových zrnek a kousek celé skořice. Přidáme rozkrájené kuře i s marinádou a dusíme, dokud není maso měkké.

Uvaříme sypkou rýži a do většího hrnce klademe na sebe vždy vrstvu masa se šťávou a vrstvu rýže tak, aby navrchu byla vrstva rýže. Utěsníme pokličkou a v troubě ještě krátce zapečeme.

 

(Indie)