Karbanátky s bylinkami
500 g mletého masa, 2 vejce, 1 drobně nakrájená cibule, 2 máčené žemle (mléko, víno), po 1 lžičce hořčice, soli, hrubě mletého pepře a 4 lžíce krájeného libečku, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička rozmarýnu, mouka na obalení, tuk na smažení.
Mleté maso dobře promícháme s rozšlehanými vejci, jemně nakrájenou cibulí, utřenými žemlemi, máčenými ve vodě, mléce nebo víně, s hořčicí, solí a pepřem. Přidáme jemně nakrájený čerstvý libeček (nebo polovinu množství sušeného), majoránku a rozmarýn a dobře prohněteme. Ze hmoty tvarujeme malé karbanátky, které obalíme v mouce a dozlatova usmažíme. Podáváme s teplou rajčatovou omáčkou a rýži, případně polité kečupem s brambory nebo chlebem.