Kapr po anglicku
1 kg kapra, kapří játra, sardelová pasta, 100 g másla, šálek vývaru, 1 cibule, citrón, 4 rajčata, ½ lžičky koření kari, špetka pepře, ½ lžičky muškátového květu, 2 lžíce petrželky, 1 dl těžšího červeného vína (portského)
Kapra rozporcujeme a dílky osolíme, opepříme, obalíme v rozsekané petrželce. Opečeme na polovičce másla zprudka po obou stranách, podlijeme vývarem a pokapeme citrónovou šťávou. Na druhé části másla osmahneme pokrájenou cibuli, koření kari, přidáme rozkrájená rajčata, kapří játra, trochu sardelové pasty, okořeníme muškátovým květem, petrželkou a zalijeme vínem. Přidáme šťávu z dušeného kapra, omáčku prolisujeme sítem a nalijeme na porce kapra. Podáváme s chlebem.