Kuřecí prsíčka Požarski

1 kuře i s játry, 200 g mletého masa (nejlépe telecího), ½ lžičky muškátového květu, 1 lžíce koňaku, 1 dl smetany, 1 vejce, 4 lžíce másla, pepř, sůl, 150 g žampionů, 1 lžíce petrželky

 

Vykostěná kuřecí stehna umeleme s telecím masem a s játry, osolíme, okořeníme, smícháme se smetanou a s vejcem, popřípadě zahustíme lžící strouhanky; přidáme petrželku. Kuřecí prsa zbavíme kostí a kůže, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme nádivkou, sepneme jehlicemi a opečeme na másle. Pak zvolna upečeme v troubě doměkka spolu se žampiony pokrájenými na polovičky. Porce polijeme lžící koňaku, zapálíme a zhasneme plamen.

Kuřecí prsíčka Pojarski podáváme s vařenými brambory, zdobíme rajčaty a petrželkou. K tomu hlávkový salát.

 

(Rusko)