Kuřecí kostky Kung-pao
Na kostičky nakrájené maso z kuřecích prsou, 50 g loupaných neslaných arašídů, 3 sušené chilli papričky, kousek kedlubny nebo celeru, 1 lžička škrobové moučky, bílek ze dvou vajec, 1 lžíce žlutého vína, sádlo, sůl, 1/2 lžičky wej-su (glutasolu), 1 lžička sójové omáčky
Maso důkladně promícháme s bílkem a škrobovou moučkou, necháme chvíli odležet. Na rozpáleném sádle do poloměkka osmažíme kedlubnu nebo celer nakrájené na stejně velké kousky jako maso. Vyjmeme, přidáme trochu sádla a vhodíme arašídy a pálivé chilli papričky. Krátce osmahneme, přidáme maso obalené bílkem a za stálého míchání necháme změknout. Nakonec vhodíme hotovou zeleninu, ochutíme wej-su, sójovou omáčkou, popřípadě dosolíme. Má mít jen velmi málo šťávy.
Stejným způsobem můžeme připravovat kung-pao z vepřového masa.
(Čína)