Omeletové nudle s bylinkami do hovězí polévky

1 ½ l hovězí polévky ze 400 g masa, 150 g kostí, 150 g zeleniny, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 3 nová koření, 3 celé pepře, špetka tymiánu, sůl, petrželka

Omeletové nudle: 1 - 2 vejce, 4 - 8 lžic mléka, trocha prášku do pečiva, mouka, sůl, 2 lžíce natí: popenec, pažitka, petrželka, kopřivy, špetka kari, lžíce másla

 

Uvaříme polévku z hovězího masa a z ostatních součástí. V misce rozkvedláme vejce, mléko, sůl, koření kari, drobně nakrájené bylinky, prášek a uděláme těsto jako na omelety. Na pánvi rozpálíme máslo a pečeme vyšší omelety. Vychladlé nakrájíme na proužky a podáváme je k polévce. Bylinkové omelety lze naplnit i špenátem nebo masovým hašé a zapéci se sýrem, s vajíčkem a s mlékem.

 

(Česko)