Velikonoční nádivka – hlavička

250 g vařeného uzeného masa, 200 g vepřového masa, 200 g telecího masa (nebo vepřového), 6 - 8 vajec, sůl, pepř, 4 housky nakrájené na kostičky, 3 - 4 lžíce másla, 1 lžíce čerstvého popence, 1 lžíce mladých kopřiv, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce petrželky

 

Uvařené maso nakrájíme na kostičky, spojíme s rozšlehanými vejci, navlhčenou houskou, zelenými bylinkami, osolíme a opepříme. Ve vymaštěném pekáči pečeme v troubě jako sekanou či prejt. J e chutná i studená. Je to tradiční sváteční české jídlo. Místo vepřového a telecího masa lze použít vařený kořínek (plíce, srdce i játra) rozkrájený na kostičky.

 

(Česko)