Paštika z vařeného masa

¼ I kondenzovaného mléka nebo smetany, 3 lžíce mouky, 1 1/2 lžíce másla, 2 žloutky, malá lžička soli, půl lžičky ostré hořčice, 3 lžíce citrónové šťávy, 500 g vařeného masa (zbytky, případně lze dodat uzeninu), 1 lžíce petrželky, 1 lžička kopru, 1 lžíce řeřichy, 1 nakrájená zelená paprika, 1 - 2 pálivé papričky; hlávkový salát

 

Z másla, mouky a mléka uděláme hustší bešamel. Po vychladnutí dodáme ostatní nakrájené součásti, žloutky, citrónovou šťávu a bylinky. Promícháme a spolu s čerstvým hlávkovým salátem dáváme mezi dva plátky chlebů. Bohatě obložíme zeleninou — rajčata, okurky, papriky.

 

(USA)