Italský salát

1 hlávka salátu, 2 rajčata, 1 čerstvá okurka, svazek ředkviček, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 vejce uvařená natvrdo, 200 g šunky nebo salámu, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce bylinkového octa, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, na špičku nože čerstvého nebo sušeného rozmarýnu (pro 8 osob)

 

Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a na proužky, šunku na kratší proužky, vejce na kolečka nebo na čtvrtky, sýr na kostičky (nebo plátky sýra na proužky), česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, pokapeme octem a olejem. Dáme vychladit. Podáváme jako předkrm nebo přílohu, popřípadě i jako lehkou letní večeři.