Polévka z „kořínku“

500 g vepřových drobů, 2 lžíce oleje, 1 cibulka, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 dl bílého vína, 6 rajčat (nebo 2—3 lžíce rajčatového protlaku), 1 paprika, bobkový list, rozmarýn, kousek bujónové kostky

 

Dobře oprané vepřové plíce, srdce, slezinu, popř. játra nakrájíme na malé kousky a osmažíme na oleji spolu s nakrájenou cibulkou a s česnekem. Osolíme, opepříme, podlijeme 1 dl bílého vína. Pak přilijeme vodu a přidáme dvě až tři lžíce rajčatového protlaku nebo asi šest nakrájených rajčat a rozkrájenou zelenou papriku. Pomalu vaříme a ke konci varu přidáme jeden bobkový list a větvičku rozmarýnu (nebo lžičku drceného) a ochutíme kouskem bujónové kostky.

 

(Itálie)