Kuře s rýží (Pollo noc arroz)

1 kuře, šťáva z 1/2 citrónu, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 pálivá paprika, sůl, pepř, 1/2 šálku rajčatového protlaku, 2 zelené papriky, 1 lžička sladké papriky, 2 šálky rýže, ½ šálku bílého vína, šálek zeleného hrášku, špetka šafránu

 

Kuře potřeme solí, citrónovou šťávou a dvěma stroužky rozdrceného česneku. Necháme půl až hodinu odležet v chladnu. Na oleji opečeme zbytek česneku s cibulí nakrájenou nahrubo, k tomu přidáme nakrájenou papriku, podlijeme lžící vody, přidáme rajčatový protlak, koření. K tomu přidáme kuře rozdělené na šest dílků, víno a společně dusíme doměkka. Mezitím uvaříme rýži a smícháme s vařeným nebo konzervovaným hráškem. Na talíř dáme porci kuřete, rýži a zeleninu a zalijeme omáčkou.

 

(Kuba)