Mexická rýže (Arroz mexicano)

250 g rýže, 80 g hrozinek, špetka dobromysli, špetka šafránu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1—2 pálivé papričky, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 250 g mletého masa, 250 g rajčat, plátek slaniny, sůl

 

Promytou a usušenou rýži opečeme na dvou lžících oleje, až zrůžoví. Přidáme hrozinky, šafrán a zalijeme vodou. Nakrájenou cibuli, česnek, maso, papriku, pálivé papričky podusíme na lžíci oleje, k tomu přidáme rajčata, osolíme, podlijeme vodou. Uvařenou rýži smícháme s masem, vložíme do vymaštěné misky, na povrchu obložíme slaninou a prudce zapečeme v troubě.

 

(Mexiko)