Katalánské roštěnky

100 g šunky, 750 g hovězích roštěnek, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, mouka, 1 cibule, ¼ lžičky skořice, 2—3 hřebíčky, špetka dobromysli, špetka tymiánu, 4 rajčata, 1 dl červeného vína, 2—3 lžíce koňaku, 4 broskve, 2—3 hrušky

 

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Opečeme na oleji po obou stranách, přidáme nakrájenou cibuli, šunku, skořici, hřebíček, tymián, dobromysl. Pak podusíme rajčata, zalijeme vínem a koňakem. Dusíme asi hodinu. Když jsou roštěnky měkké, přidáme oloupané a rozpůlené broskve a hrušky a ještě čtvrt hodiny podusíme. Podáváme s rýží nebo s chlebem.

 

(Španělsko)