Kotlety na čokoládě

4 vepřové kotlety, 1 lžíce sádla, 3 cibule, sůl, pepř, kousek skořice, 100 g žampionů, 1 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, 50 g mandlí, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce oleje, bujónová kostka, 50 g hořké čokolády nebo kakaa

 

Kotlety osolíme, opepříme, potřeme olejem a šest minut grilujeme nebo opékáme na pánvi po obou stranách. Odložíme na teplé místo. Do kastrolu dáme sádlo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek do světležluta, přidáme koření, nakrájené žampiony, osolíme a deset minut dusíme. Podle potřeby podlijeme vodou. Pak přidáme víno, nakrájené mandle a dál dusíme. Mezitím svaříme bujón s čokoládou, vlijeme do kastrolu, přidáme opečené kotlety a společně pět až šest minut dusíme.

 

(Španělsko, Jižní Amerika)