Vepřová pečeně se skořicí

1 kg vepřové kýty, 2 dl vína, 12 celých pepřů, 5 hřebíčků, 1 lžička dobromysli nebo majoránky, 1 lžička skořice, 250 g cibule, 250 g rajčat, 1 velká karotka, 250 g jablek, olivy (nemusí být), sůl, pepř, 3 lžíce oleje (pro 6 osob)

 

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zalijeme vínem, krátce svařeným s kořením. Hodinu necháme uležet v chladničce. Pak dáme na kastrol olej, rozehřejeme, opečeme rozkrájenou cibuli, pak přidáme rajčata a jemně nakrájenou karotku, krátce opečeme, přidáme nakrájená jablka. Vložíme maso s vínem a s kořením a vše pomalu pečeme v troubě asi jednu až dvě hodiny. Nakonec vyjmeme celé koření. Podáváme s rýží.

 

(Portugalsko)