Dušená kuřecí srdíčka

500 g srdíček, 1 bobkový list, větvička tymiánu, 50 g slaniny, 1 lžíce másla, 1/8 I červeného vína, 1 cibule (nebo 5 šalotek), 1 lžíce petrželky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, ½ polévkové kostky, sůl, pepř, hladká mouka

 

Srdíčka nakrájíme, osolíme (opatrně — polévková kostka je slaná) a opepříme. Nakrájenou cibuli opečeme na rozkrájené slanině a na másle (máme-li šalotky, opečeme je vcelku), přidáme srdíčka, bobkový list, tymián, polévkovou kostku, červené víno. Dusíme doměkka. Podle potřeby zahustíme troškou mouky rozmíchané ve vodě. Nakonec ochutíme kečupem, hořčicí a petrželkou. Podáváme s rýží nebo s rohlíkem.

 

(Francie)