Dušená rajčata s karbanátky

1 kg rajčat, 2 zelené papriky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, ½ lžičky tymiánu, 2 lžíce kečupu; 400 g mletého masa, 1 houska, 1 vejce, 2 lžičky hořčice, 1 lžíce koňaku, sůl, pepř, 1 lžíce petrželky, 2 lžíce oleje

 

Cibuli a česnek nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájená rajčata, papriky, sůl, pepř, tymián a podusíme. Nakonec ochutíme kečupem. Mezitím si vytvoříme z mletého masa, rozmočené housky, hořčice, vejce, soli, pepře a petrželky malé karbanátky, které opečeme na oleji. Na talíři upravíme dušenou zeleninu, položíme na ni karbanátky a podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou.

 

(Francie)