Pekingská kachna
1 tučnější kachna, 1/2 lžičky zázvorového prášku, ½ lžičky mletého badyánu, sůl; pasta: 2 lžíce meruňkového džemu, 1 lžička octa (dobře umíchat, nevařit); kečup, sójová omáčka podle chuti
Kachnu vykucháme, uvnitř potřeme směsí zázvoru, mletého badyánu a soli. Několikrát přelijeme kachnu vařící vodou, potřeme pastou a necháme dobře vyschnout dvě až tři hodiny. Opékáme na rožni nebo na roštu na dřevěném uhlí (popřípadě i v troubě). Připravíme tenké placičky z těsta z hladké mouky a z vody, které opečeme na plotně a necháme změknout navrstvené na sobě. Z kachny okrájíme na menší kousky všechno maso. Placičku položíme na dlaň, na ni dáme několik kousků masa, nakrájený kousek pórku nebo okurky, trochu kečupu, v němž jsme rozmíchali pár kapek sójové omáčky, zavineme a jíme jako omeletu.