Tempura

500 g rybího masa, 1 lžíce škrobové mouky, 3 lžíce mouky, 1/2 lžíce žlutého vína, 3 bílky, 1 cibule, 2 papriky, kus celeru; omáčka: 3—4 lžíce žlutého vína (nebo sherry), na jemné plátky nakrájený čerstvý nebo máčený zázvor, 3 lžíce sójové omáčky, 3/4 šálku vody

 

Rybu nakrájíme na plátky, celer na plátky, papriku na proužky; z bílků, vína, vody, mouky uděláme těstíčko, v němž obalíme rybu, plátky celeru, papriky (i jiné zeleniny), a osmažíme. Podáváme s rýží, jednotlivá smažená sousta namáčíme ve studené omáčce. Omáčku můžeme i povařit a zahustit škrobovou moučkou.

 

(Japonsko)