Vepřová (skopová) kotleta po japonsku

3—4 vepřové nebo skopové kotlety, 2—3 lžíce kečupu, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce žlutého vína, 1 lžička wej-su (glutasol), 1 lžička jemně nasekaného máčeného zázvoru (nebo 1/2 lžičky mletého zázvoru) nebo zelené cibulky, sůl, olej

 

Vykostěnou kotletu rozkrájíme na šest až sedm kousků i s kostí. Potřeme směsí sójové omáčky, kečupu, žlutého vína, wej-su. Necháme uležet 15 — 20 minut. Na rozpálený omastek dáme čerstvý zázvor (nemáme-li čerstvý zázvor, posypeme kotlety mletým) nebo cibulku a smažíme do zrůžovění. Přidáme kotlety a na mírném ohni pečeme doměkka. Podáváme ozdobené plátky čerstvých rajčat nebo okurek. Podle chuti přisolíme.