Jehněčí maso v kari
1,5 kg jehněčího nebo kůzlečího masa vykostěného a nakrájeného na 4 cm kostky, 60 g másla, 2 lžíce aromatického oleje, 500 g cibule, 4 lžíce koření kari, 1 lžička chilli papriček, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky nového koření, 1/2 lžičky čerstvě umletého pepře, 1/4 l kokosového mléka (nebo šálek strouhaného kokosu a šálek kondenzovaného mléka), 1/4 l vývaru, 1 bobkový list, 2 lžíce citrónové šťávy (pro 8 osob)
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na oleji s máslem dočervena. Maso vyjmeme, do šťávy vložíme cibuli a koření a dusíme tři minuty. Maso vložíme zpět, osolíme, přidáme vývar, bobkový list a dusíme asi hodinu. Pak zalijeme kokosovým mlékem, ochutíme citrónem a dusíme ještě asi 20 minut.
Jako přílohu podáváme rýži kořeněnou šafránem a salát z čerstvé zeleniny.