Khirčí
500 g rýže, 250 g čočky, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, 10 hřebíčků, 10 zrnek kardamomu, kousek celé skořice, několik plátků máčeného zázvoru, 1 lžička mleté kurkumy, špetka pepře a práškového chilli, tuk, 2 lžíce mléka
Rýži a čočku smícháme a necháme stát hodinu ve studené vodě. Do kastrolu dáme tuk, osmažíme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, koření a zázvor. Rýži s čočkou ocedíme a vsypeme do kastrolu. Přidáme kurkumu a sůl, promícháme a na mírném ohni vaříme asi pět minut. Zalijeme vařící vodou, aby jí v poměru k rýži a čočce bylo 3 : 5, těsně přiklopíme a dusíme, až je rýže sypká. Před podáváním pokropíme dvěma lžícemi mléka. Podáváme obložené na čtvrtky nakrájenými natvrdo uvařenými vejci a osmaženou cibulkou.
(Indie)