Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem
250 g hovězího masa (svíčková, roštěnka), 100 g zelených paprik, 100 g mladého nebo zmrazeného hrášku, 1/2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, ¼ l slepičího vývaru, 2 lžíce ve vodě rozmíchané sardelové pasty, 1 lžička jemně rozsekané cibule nebo česneku, 1 lžička wej-su, sůl, pepř a olej nebo máslo na smažení
Papriku nakrájíme na větší kousky a spolu s hráškem smícháme se sardelovou pastou a wej-su, sójovou omáčkou a škrobovou moučkou. Na rozpáleném omastku osmažíme cibuli nebo česnek. Přidáme papriky a hrášek, šálek vývaru a na mírném ohni vaříme 5 — 10 minut. Přendáme na mísu. Prudce osmažíme na tenké kousky nakrájené maso a zahustíme máčeným škrobem, přidáme hotové papriky a hrášek, dobře zamícháme a nakonec na talíři zdobíme mladou cibulkou. Podáváme s rýží.
(Čína)