Mu-sü žou — vepřové nudličky s houbami a s vejcem

200 g vepřové kýty nakrájené podélně na nudličky, 1 lžička sójové omáčky, 1 cibule, 30 g čínských černých hub (ucho jidášovo nebo jiné sušené houby), několik sušených poupat denivky (Haemerocallis flava — nemusí být), 1 lžička cukru, 1 lžíce žlutého vína nebo brandy, 1/4 kostky masoxu, lžička škrobové mouky, olej, špetka glutasolu, 2 vejce, sůl

 

Nakrájené maso smícháme se lžičkou sójové omáčky a škrobové mouky a necháme hodinu odležet. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme dožluta nakrájenou cibulku, vhodíme maso, lžičku cukru, osmahneme a podlijeme vínem nebo brandy. Jakmile maso změní barvu, přidáme předtím namočené a pokrájené čínské houby (nebo předtím namočené a povařené sušené houby), denivku a zalijeme šálkem masoxu. Na prudkém ohni krátce podusíme. Na jiné pánvi si připravíme tenkou omeletu ze dvou vajec, kterou roztrháme na malé kousky a přidáme k masu. Ochutíme špetkou glutasolu a podle chuti osolíme. Jídlo nesmí mít téměř žádnou šťávu. Podáváme s rýží.

 

(Čína)