Kuře na kari

1 kuře, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kokosové mléko řídké, kokosové mléko husté, sůl, citrónová šťáva; směs z těchto druhů koření: 1 lžíce mletého koriandru, 1 lžíce mletých hořčičných semínek, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce mleté kurkumy, 1/2 lžíce mletého zázvoru, 1/2 lžíce mletého chilli, 1 lžíce oleje

 

Na lžíci omastku osmažíme, ale až dohněda, jemně nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme směs koření a na kousky nakrájené kuře a smažíme asi pět minut. Vlijeme kokosové mléko tak, aby zakrylo kuře, a v otevřené pánvi vaříme, dokud kuře není měkké. Pak přidáme lžíci hustého kokosového mléka a dochutíme solí a citrónovou šťávou.

 

(Indie)