Jaké koření na ryby ?
21.11.2013 12:49Koření si buď můžete koupit hotové v obchodě, nebo si jej umíchat sami doma ze zdrojových surovin. V tom provním případě je to jednodušší, a Vy pořídíte koření skoro na všechno. Na steaky, na ryby, na perník, na svařené víno . A také v těchto směsích koření pořídíte spoustu Éček - a to asi není úplně ta správná cesta.
Ve druhém případě sice nebudete mít kořenící směs v barevném sáčku s nádherným popisem na co se hodí, na druhou stranu budete vědět, co přesně za koření do jídla dáváte. A to není vůbec k zahození.
Pro úpravy ryb se používají kožení, která jsou chuťově relativně málo výrazná. Rybí maso totiž na vyjímky nemá příliš specifickou chuť a i s malým množstvím koření jej dokážete zajímavě dochutit. Nejčastěji se používají tato koření :
- bazalka
- bílý pepř
- rozmarýn
- koriandr
- citronová kůra
- kmín
- oregáno
- tymián
Samozřejmě pokud máme možnost použít čerstvé bylinky, použijeme ty - to platí především u bazalky, oregána, ale i u citronové kůry. Nezapomínejme, že méně u ryb znamená více . Oproti naložené vepřové krkovici na gril, která se v koření prakticky koupe, buďte u ryb výrazně střídmější - insipirovat jsme se nechali třeba na webu s recepty na pangasiuse . Koření v malém počtu druhů a v malém množství - to je charekteristické pro úpravu ryb
—————