Kari
Kurkuma — 80 g, koriandr — 60 g, kardamom — 50 g, římský kmín — 30 g, pískavice-řecké seno — 30 g, bílý pepř — 10 g, cayenský pepř, paprika — 2,5 g
Směs kari koření si může tedy každý vyrobit sám podle vlastní chuti. Ostatní přísady jsou doplňkové. Při přípravě pokrmů podusíme nejprve kari krátce na tuku, pak přidáme ostatní součásti.
Použití:
- Kabáb
- Kabáb z mletého masa
- Madráské skopové maso na kari
- Jehněčí maso v kari
- Vepřové kari
- Kalkatské hovězí maso na kari
- Madráské vaječné kari
- Korma z kuřete I
- Korma z kuřete II
- Korma z kachny
- Perské ragú
- Nasi goreng
- Kjufty na kari
- Kuře na kari
- Cejlonské kuře na kari
- Madrárské kuře na kari
- Králík na kari
- Kachna na kari
- Barmská kachna
- Khirčí
- Ryba na kari
- Rybí filé, makrela „na zelené louce“