Kjufty na kari

500 g mletého masa (skopové, hovězí, vepřové), 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, špetka mletého pepře, mleté skořice, mletých hřebíčků, mletého kardamomu, 1 vejce, sůl (vše důkladně smícháme s masem), 1 lžíce mletého koriandru, 1 lžička mleté kurkumy, 1/2 lžičky mletých hořčičných semen, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky práškového chilli, tuk, 1/2 I řídkého kokosového mléka, citronová šťáva

 

Z masové směsi uděláme kuličky velikosti ořechu a osmažíme dohněda na tuku. Zvlášť osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koření, 3 až 5 minut smažíme, přilijeme řídké kokosové mléko, osolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pak vložíme do směsi masové knedlíčky, jemně promícháme a dusíme asi půl hodiny.

 

(Indie)