Grilovací směsi
Kořením se maso potírá, nebo se z koření a oleje udělá pasta, která se před grilováním vetře do masa.
I. směs Barbecue
Sladká paprika, chilli, cibulový prášek nebo šťáva, celerová nať, muškátový oříšek, česneková šťáva, dobromysl, nové koření, koriandr, prášek z hořčicového semene, šalvěj, kmín, hřebíček, pepř, sůl, glutasol
II. směs
paprika, kari, česneková a cibulová šťáva (nebo rozstrouhaná cibule a česnek), glutasol
III. směs
tymián, šalvěj, saturejka, pepř, strouhaná cibule
IV. směs
zázvor, petrželka, strouhaná cibule a česnek
V. směs
kari, Vegeta, strouhaná cibule a česnek
VI. Bylinková směs
Z čerstvých nebo sušených bylinek — na 1 kg masa: ½ stroužku česneku, ½ lžičky rozmarýnu, ½ lžičky bazalky, ½ lžičky šalvěje, ¼ lžičky máty peprné, ¼ lžičky tymiánu, ½ lžičky dobromysli, ¼ lžičky pepře; spojíme česnekem a olejem.
Pozor - při použití koření při grilování je třeba dodržovat správnou metodu grilování, aby se koření nespálilo. Například pro grily Weber je vhodná nepřímá metoda grilování, především pak pro typy na dřevěné uhlí. U plynových grilů pak závisí na typu a provedení hořáků pod roštem grilu