Olla Parida – jídlo z jednoho hrnce

250 g hrachu (cizrny), 2 lžíce oleje, 2 cibule, 1—3 stroužky česneku, 250 g hovězího masa, ½ kuřete, 250 g skopového masa, 250 g uzeného masa nebo šunky, 3 klobásky, sůl, pepř, kmín, vrchovatá lžička dobromysli, lžíce kerblíku, 1/2 hlávky zelí, 1 menší celer, 250 g mrkve, 250 g zelených fazolek, hlávka salátu a podle chuti pálivé papričky

Namočený hrách uvaříme, pak rozpálíme olej, opečeme pokrájenou cibuli a česnek, na kousky rozkrájené maso, šunku, přidáme hrách a vaříme hodinu. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme ještě 15 minut. Nakonec hlávkový salát pokrájený na čtvrtky, ochutíme kořením a solí a krátce zahřejeme.

(Španělsko)