Ryba v červené košili

4 porce ryby (filé), 4 slabé plátky anglické slaniny, 3 lžíce mléka, hladká mouka, 2 lžíce oleje, citrónová šťáva, 1 cibule, 500 g rajčat, tymián a majoránka (bazalka), sůl, pepř, cukr

 

Porce ryby očistíme, pokapeme citrónem, osolíme a půl hodiny necháme odležet. Pak omočíme v mléce, obalíme v mouce a krátce grilujeme nebo opečeme. Poté obalíme ve slanině a opečeme na pánvi, podle chuti dosolíme a pokapeme citrónem. Mezitím na oleji zpěníme cibuli, na to vložíme pokrájená rajčata a uděláme hustou omáčku, ochutíme solí, cukrem, tymiánem, bazalkou, majoránkou a pepřem.

Polijeme tím rybu a podáváme s brambory nebo s chlebem.

 

(Itálie)