Kořeněná ryba na rajčatech

Kapr nebo jiná ryba o hmotnosti 1 ½ kg, 4 stroužky česneku, 1 lžíce koriandru, 1lžička římského kmínu, 1 lžička papriky a zázvoru, 2 lžičky pískavice, 1 lžička kurkumy, špetka pálivé papriky, 6 rajčat, máslo, 3 lžíce smetany, bílý jogurt, sůl, citron

 

Na tuku osmahneme koření, opečeme česnek nakrájený na plátky, přidáme rozmixovaná rajčata, smetanu a jogurt. Povaříme za stálého míchání. Očištěnou rybu dáme na pekáč, osolíme, posypeme troškou pálivé papriky, pokapeme citronovou šťávou, přidáme několik vloček másla a pečeme. Před koncem pečení zalijeme směsí z koření, rajčat, smetany a jogurtu a dopékáme při mírné teplotě. Hotovou rybu obložíme tenkými plátky citronu.

 

(Indie)