Telecí polpety

4 plátky telecího masa, 2 lžíce umleté nebo rozsekané slaniny, 1 stroužek česneku, 4 lístky šalvěje, sůl, pepř, 1 karotka, 1 cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 2 dl bílého vína, 1 dl vývaru, 1 lžíce oleje, oříšek másla

 

Každý plátek telecího masa potřeme kasičkou ze slaniny a česneku, osolíme, opepříme, vložíme lístek čerstvé šalvěje (nebo špetičku sušené šalvěje), zabalíme, sepneme párátkem a spolu s nakrájenou cibulí a karotkou opečeme na oleji. Přidáme koření, podlijeme vínem a vývarem a dusíme. Nakonec přidáme kousek čerstvého másla. Podáváme s těstovinami, s brambory a se salátem z čerstvé zeleniny.

 

(Itálie)