Čchun-ťüe (jarní závitky)

250 g mletého vepřového masa, 60 g sušených, namočených a jemně nasekaných hub, 2 bílé ředkve, oloupané a rozkrájené na jemné nudličky, 1 velká jemně rozsekaná cibule, 2 lžičky práškové hořčice, olej na smažení, pepř a sůl, 1 vejce

Těsto: 150 g hladké mouky, 150 g kukuřičné mouky, 2 vejce.

Mleté maso, ředkvičky a houby s cibulí osmažíme dozlatova. Přidáme pepř, sůl a práškovou hořčici. Z hladké pšeničné a kukuřičné mouky a vajec uděláme těsto jako na nudle. Uválíme tenké placky o průměru asi 15 cm. Vymastíme studenou pánev a placky na ní po obou stranách mírně opečeme. Do takto připravených placek zabalíme připravenou masovou směs, na obou koncích přehneme těsto, obalíme v rozšlehaném vejci a smažíme na oleji dozlatova.

(Čína)