Kuřecí puláo (pilaf)
1 kuře, 3 šalotky (nebo t velká cibule), 500 g dobře promyté rýže, 6 zrnek kardamomu, 6 hřebíčků, kousek skořice, tuk, ořechy, mandle, 2—3 vejce natvrdo uvařená, osmažená cibule, sůl
Kuře uvaříme se šalotkou doměkka. Na tuku osmahneme za stálého míchání koření s rýží (asi pět minut), přidáme vývar z kuřete, tak, aby vývar byl k rýži v poměru 3 : 5. Osolíme a dusíme na mírném ohni, až se tekutina vsákne a rýže je sypká. Pak do ní vmícháme ořechová jádra a rozpůlené mandle. Kuře celé nebo rozkrájené na kousky dáme na mísu a posypeme rýží. Dokola ozdobíme čtvrtkami natvrdo uvařených vajec a kolečky dozlatova osmažené cibule.
(Indie)