Chilli con carne podle Gregory Pecka

500 g hovězího, 500 g vepřového masa, 100 g šunky, 150 g sádla, 1/4 I vývaru, kmín, chilli papričky, 1- 2 stroužky česneku, sůl, 2 - 3 velké cibule, 500 g rajčat, 2 zelené papriky, miska červených fazolí, miska bílých fazolí, 20 g gulášového koření, dobromysl, (1 – 2 lžíce hladké mouky)

 

Maso nakrájené na malé kousky opečeme v kastrolu na tuku, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Přidáme kmín, chilli papričky, sůl, česnek. Cibuli, rajčata a papriky nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. Pak přidáme k masu přes noc namočené fazole a dusíme vše tak dlouho, až jsou maso a fazole měkké. Pak přidáme cibuli, rajčata, papriky, šunku a stroužek česneku. Vaříme ještě asi deset minut. Podáváme s rýží. Je-li pokrm řídký, zahustíme jej do hustoty ragú jednou až dvěma lžícemi mouky rozmíchanými v troše vody.

 

(Mexiko, USA)