Roštěnky Esterházy

750 g roštěnek, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžíce papriky sladké, špetka pálivé papriky, svazeček petrželky, 2 zelené papriky, 2 cibule, 1 lžíce mouky, ¼ l vývaru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 dl tokajského vína, 1/8 I kysané smetany (pro 4 - 5 osob)

 

Maso prudce opečeme na sádle po obou stranách. Pak osolíme, opepříme, opaprikujeme. Na tuku osmahneme cibuli, zelenou papriku, přidáme mouku, rozředíme vývarem, přidáme petrželku, povaříme s masem, dodáme víno, citrón, kysanou smetanu. Krátce prohřejeme. K tomu podáváme těstoviny (tarhoňu), rýži, knedlík.

 

(Maďarsko)