Pečené kuře s medem (Tadžin kamama)
1 kuře, sůl, kousek celé skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, špetka šafránu, 600 g malých cibulek, 50 g rozinek, 100 g medu
Kuře rozdělíme na 4 – 8 porcí. Osolíme. Dáme do pekáčku a přidáme skořici, posypeme zázvorem, šafránem, přidáme celé oloupané cibulky (nebo na čtvrtky nakrájené větší cibule), polovinu medu a pomalu doměkka dusíme pod poklicí. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké a šťáva téměř vydušená, překryjeme porce vrstvou udušené cibule, přidáme omyté rozinky, podlijeme vodou a prudce zapečeme svrchním plamenem. Pak přelijeme rozehřátým zbytkem medu a ještě svrchu asi 10 minut prudce zapečeme, aby med zkaramelizoval. Nakonec vyjmeme skořici a podáváme porce kuřete s opečenou cibulí a vypečenou šťávou. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo bílý chléb.
(arabské země)