Avset – plněný chléb

250 g vařeného kuřecího masa, 500 g bílého chleba (veka), olej, šálek tlučených ořechů a šálek nastrouhaných mandlí, sůl, pepř, 4 lžíce bylinek (petrželka, máta, kerblík, saturejka, kopr, estragon, yzop), šťáva z půlky citrónu, 4 lžíce bujónu, šálek šťávy z pečeně

 

Maso nakrájíme na malé kousky a rychle opečeme na oleji. Bílý chléb rozkrojíme po délce, vydlabeme střídu a smícháme ji s mandlemi, polovinou bylinek, masem, šťávou z citrónu a s bujónem, s pepřem a se solí. Naplníme vydlabaný chléb, přiklopíme na sebe obě části. Polijeme omáčkou z pečené a posypeme jemně nakrájenými zelenými bylinkami. Krájí se na stole a podává se s hlávkovým salátem.

 

(Maroko)